We zoeken gezamenlijk naar oplossingen die passen bij onze RES regio.

Dat doen we door te experimenteren, samen te leren en ervaringen te delen.

Gemeente Buren stelt Warmteplan 2024-2026 vast

Op 15 oktober 2024 heeft de gemeenteraad van Buren het nieuwe Warmteplan 2024-2026 goedgekeurd. Het plan is opgesteld op basis van een technisch onderzoek, waarbij de gemeente is opgedeeld in 39 gebieden, zogenoemde kavels. Voor elk kavel is gekeken naar de warmtevraag en de meest kansrijke alternatieven voor aardgas.

Warmtekaart beschikbaar voor inwoners

Inwoners van Buren kunnen nu via een speciale warmtekaart zien wat de plannen zijn voor hun buurt. Op de kaart kan men klikken op de kern waarin men woont of een adres invullen voor meer gedetailleerde informatie. Hiermee krijgen bewoners inzicht in de stappen die de gemeente van plan is te zetten.

Vervolgstappen: van plannen naar uitvoering

De komende tijd onderzoekt de gemeente verdere mogelijkheden en werkt ze aan concretere plannen voor de wijken. Inwoners kunnen meedenken via speciale inwonersgroepen. Aanmelden hiervoor kan via duurzaamheid@buren.nl. In 2026 volgt een actualisatie van het warmteplan om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Via een nieuwsbrief worden inwoners op de hoogte gehouden van de voortgang.

Terugblik: Warmteplan 2022-2024

Het vorige warmteplan (2022-2024) werd opgesteld met input van inwoners, verzameld via verschillende bijeenkomsten. Deze input vormde een belangrijke basis voor de eerste stappen in de warmtetransitie van Buren. Belangrijke onderdelen waren energie besparen en isoleren, samenwerkingen in Lingemeer en Maurik, en de oprichting van een gemeentebrede klankbordgroep. Lokale initiatieven kregen ook ruimte en ondersteuning van de gemeente.

Meer informatie over het nieuwe warmteplan en de mogelijkheden voor deelname is beschikbaar op de website van de gemeente Buren.

Deel deze pagina: